Létesítményeink

Székhely

A társaság székhelye Tapolca, Halápi utca 33. szám alatt található.

 

Műhely, telephely

A Társaság 2014. szeptember 30-ai szétválása óta a Tapolca, Nyárfa u. 3. szám alatti telephely az NHSZ Csobánc Kft. tulajdonban áll. A telephelyen működő tehergépjármű javító műhely ellátja gépjárműveink javítását, lehetőséget ad azok telephelyezésére, továbbá az itt kialakított szociális létesítmény alkalmazottaink rendelkezésére áll.

 

Átrakó állomás és hulladékválogató üzem

Az ISPA projekt keretében létrejött az Észak-Balatoni Térség Regionális Szilárdhulladék-kezelési Rendszere. Az e projekt keretében megvalósított zalahalápi átrakó állomás és válogató üzem 2011 évtől működik. A telephelyen történik a szelektív hulladék szortírozása, bálázása, valamint a lakossági kommunális hulladék szállíthatóságához nélkülözhetetlen tömörítése, szállítótartályokba történő elhelyezése. Az előkezelések után a térség lakossága által termelt hulladék a Királyszentistvánon létesített hulladékdepónián kerül elhelyezésre.

 

Depónia

2009. év első felében 1 hektárnyi területen megvalósult a jogszabályi és hatósági előírásokban rögzített műszaki tartalommal egy új, több mint 95 ezer tömör m3 hulladék befogadására alkalmas szigetelt depónia rész. Ez a beruházás biztosította 2012 júliusáig a társaság zökkenőmentes működését, a térség lakosságának és közületeinek hosszú távú, európai szintű hulladékgazdálkodását.

2011. évtől részlegesen, majd 2012. július 1-jével teljes üzemben átadásra került az Észak-balatoni projekt keretében létrejött új hulladéklerakó Királyszentistvánon. Ettől az időponttól a lakosságtól begyűjtött hulladék ott kerül elhelyezésre. A tapolcai depónia így már csak a közületi hulladék elhelyezésére szolgál.