Zöldhulladék gyűjtés (20 km belül)

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk az NHSZ Tapolca Nonprofit Kft. továbbra is folytatja a lakossági zöldhulladék gyűjtését.

A lehullott falevelek összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk. Az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű,), komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba.

A zöld hulladék elhelyezésére a Regionális Hulladékkezelő Központban kialakított Hulladékudvar áll rendelkezésre. Kollégáink az Üzemelési szabályzatnak megfelelően a megjelölt hulladékokat térítés nélkül átveszik.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a kerti hulladékot kizárólag tisztán, mindenféle szennyeződéstől mentesen szíveskedjenek elhelyezni a Hulladékudvarban kihelyezett konténerekbe (műanyagzsák, fólia stb. nélkül).

A hulladékudvart díjmentesen az a természetes személy és a vele közös háztartásban élő természetes személy ingatlanhasználó veheti igénybe, aki személyazonosságát és lakcímét igazolja, feltéve, hogy az ingatlanhasználónak közszolgáltatási díjhátraléka és ahhoz kötődő járulékos tartozása a közszolgáltató felé nincs.

A Hulladékgyűjtő udvar a Regionális Hulladékkezelő Központ mellett található (8308 Zalahaláp, hrsz. 010/42).

Hulladékgyűjtő udvar nyitva tartása:

Hétfőtől – Péntekig: 7:00-től – 15:00-ig.
Szerda: 7:00-től – 18:00-ig.

Zöldhulladék elhelyezése a Hulladékgyűjtő udvarban az alábbi településekről:

Ábrahámhegy
Badacsonytomaj
Badacsonytördemic
Balatonederics
Balatonrendes
Gyulakeszi
Hegyesd
Hegymagas
Káptalantóti
Kékkút
Kisapáti
Lesencefalu
Lesenceistvánd
Lesencetomaj
Monostorapáti
Nemesgulács
Nemesvita
Raposka
Salföld
Szigliget
Uzsa